Sådan får du dit team til at arbejde bedre sammen på tværs af afdelinger

Når man er ansat i en større virksomhed med mange afdelinger eller direktioner, så kan det være lidt svært og måske endda lidt umuligt, at arbejde sammen på kryds og tværs af organisationen – også selvom alle på arbejdet ved, at det ville bidrage til et bedre arbejdsflow og endda til et bedre arbejdsmiljø.

 

Nogle virksomheder har en kort introduktions periode, hvor man kommer lidt rundt og hilser på hinanden og derefter glemmer alt om hinanden igen, når hele startupforløbet har lagt sig, men hvor andre virksomheder køre med dedikeret samarbejdes og teambuilding forløb, som både skal være med til at styrke sammenholdet, gejsten og gå-på-modet hos de helt nye på holdet.

 

Måske har man i forvejen en masse forskellige nationaliteter på holdet som også skal lære at arbejde sammen, da virksomhedskulturen er forskellig fra land til land.

 

Uanset – så kan konkrete og dedikeret teambuilding forløb, faktisk være med til at give den ønskede effekt af bedre samarbejde på både den ene isoleret afdeling – men også på tværs af forskellige afdelinger og divisioner i virksomheden.

 

Teambuilding styrker sammenholdet og sørger for medarbejderne kender mere til hinanden

 

Uanset om man er større eller mindre hold, som arbejder sammen som en afdeling, kan det være svært at få alle med og få alle til at føle sig set, hørt og værdifuld. Derfor kan teambuilding være en super god måde, at sørge for at alle på holdet lære hinanden bedre at kende og dermed forøger følelsen for alle af, at de faktisk er noget værd for teamet – og teamet lærer mere om hinanden, så de bedre ved hvad ens kvaliteter som medarbejder og som ansatte er.

Måske er der nogle ansatte som går med skjulte talenter og kan få lov at udfolde dem i teambuilding lege. Måske er der nogle ansatte som faktisk har et større talent for noget, end man har givet dem ansvar for og dermed bedre kan drage fordel af dette senere. Uanset, så styrker det både sammenholdet internt på holdet, men også på tværs af organisationen.

 

Få en professionel partner med på holdet

 

Selvom der findes mange gode gør-det-selv guides på området her, så kan det også være en fordel at få nogle med på holdet, som faktisk lever af at bringe team tættere sammen. Hos virksomheden Eventnu hjælper de f.eks. årligt flere hundrede forskellige virksomheder i alle størrelser med at finde ud af hvad der præcist hvilken teambuilding som kan øge alle ovenstående ting og bidrage til en bedre arbejdsplads, hvor kollegaerne, mellem lederne og cheferne faktisk kender hinanden og dermed bedre kan arbejde sammen.